Huis Mio

Elien Van Steenbergen

Klinisch Psycholoog

Schematherapeut

Integratieve Psychotherapeut (i.o.)

"Life, at its best, is a flowing, changing process in which nothing is fixed." - Carl Rogers
PRAKTISCH

Aanmelden bij Huis MIO kan bij voorkeur via het aanmeldingsformulier ofwel rechtstreeks via de desbetreffende hulpverlener. Nieuwe aanmeldingen worden steeds in ons team besproken. Op basis van de hulpvraag en het aanbod en beschikbaarheid van de hulpverlener(s) wordt een gepast behandeltraject voorgesteld en kan een eerste kennismakingsgesprek worden ingepland.  

Afspraken bij Elien in Huis MIO mogelijk op       
– maandag tussen 8u30 en 21u
– dinsdag tussen 15u en 21u
– woensdag tussen 8u30 en 14u30
– vrijdag tussen 8u30 en 14u30

Doelgroep: jongeren, volwassenen en ouderen

Meer informatie over tarieven vind je hier.
Erkend bij mutualiteiten voor gedeeltelijke terugbetaling. Meer informatie vind je hier
Geconventioneerd binnen de ELZ 

Over mezelf

Mijn keuze om psycholoog te worden werd gevoed vanuit een gezonde nieuwsgierigheid naar het ‘waarom’. Waarom gedragen mensen zich op een bepaalde manier? Waarom hebben wij allemaal een ander karakter? Waarom …? Doorheen mijn proces merkte ik dat psychologie de juiste keuze was.

Ik studeerde af als master in de klinische psychologie aan de KU Leuven en deed mijn eerste werkervaringen op binnen een psychiatrisch ziekenhuis. Inmiddels koos ik ervoor om me volledig te richten op het ambulante werk. Vanuit de diepe behoefte om mij verder te ontwikkelen, startte ik de opleiding tot schematherapeut. Na het voltooien van deze opleiding, startte ik een opleiding tot integratieve psychotherapeut. 

Krachtgericht werken en op authentieke wijze aanwezig zijn bij jouw verhaal zijn voor mij heel belangrijke pijlers. Vanuit mijn authentieke betrokkenheid probeer ik samen met jou een weg te vinden doorheen jouw unieke proces. 

SCHEMATHERAPIE, EEN WOORDJE UITLEG

Schematherapie is een integratieve therapie die elementen uit de cognitieve gedragstherapie, psychodynamische psychotherapie, gestalttherapie en hechtingsmodellen met elkaar combineert. Het helpt mensen die vastzitten in terugkerende patronen om tot duurzame verandering te komen.
Schematherapie leert je hoe jouw gedrag en jouw patronen zijn ontstaan. Het is een vorm van therapie waarbij jouw gevoelsleven en emotionele behoeften centraal komen te staan, evenals de wijze waarop je in het hier en nu met die behoeften omgaat. Je leert jouw emotionele behoeften herkennen, accepteren en eraan tegemoet te komen.

OPLEIDINGEN EN SPECIALISATIES
  • Master Klinische en Gezondheidspsychologie – KU Leuven
  • Schematherapie – Schematherapie Vlaanderen vzw 
  • Postgraduaat in de psychotherapie – Universiteit Antwerpen
ERKENNING EN VERENIGINGEN
  • Lid van Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT)