Huis Mio

Nathalie Reniers

Klinisch Psycholoog

Stress & Burnout Coach

TRE​​​​® Provider

Hartcoherentiecoach

ACT-therapeut

"Grass doesn't grow faster if you pull it"
PRAKTISCH

Aanmelden bij Huis MIO kan ofwel rechtstreeks via de desbetreffende hulpverlener ofwel via het algemene nummer 0473 / 71 22 11 of e-mail: info@huismio.be. Nieuwe aanmeldingen worden steeds in ons team besproken. Op basis van de hulpvraag en het aanbod en beschikbaarheid van de hulpverlener(s) wordt een gepast behandeltraject voorgesteld en kan een eerste kennismakingsgesprek worden ingepland. Eén van onze collega’s neemt zo snel als mogelijk contact met je op. 


<< cliëntenstop – aanmelden tijdelijk niet mogelijk >>

Afspraken bij Nathalie in Huis MIO mogelijk op       
– dinsdag tussen 15u en 21u 

Doelgroep: jongeren, volwassenen en ouderen
Meer informatie over tarieven vind je hier.
Erkend bij mutualiteiten voor gedeeltelijke terugbetaling. Meer informatie vind je hier

Over mezelf

Ik ben Nathalie Reniers, 38 jaar en klinisch psycholoog bij “Op weg met stress” en Huis MIO. Zelf heb ik steeds mijn eigen weg gevolgd en er op vertrouwd dat ik zou komen waar ik moest zijn, vaak met vele zijwegen en omwegen. Door vertrouwen te hebben in mijn pad, in mijn proces, weet ik dat ik exact ben waar ik dien te zijn.

Ik heb Klinische Psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel van 2001 tot 2006. De eerste 15 jaar van mijn loopbaan werkte ik als leidinggevende in de kinderopvangsector waarbij ik o.a. instond voor de coaching van medewerkers en teams.  In deze periode ben ik getrouwd en moeder geworden van 2 kinderen.
Toen de ontwikkeling van mijn oudste dochter anders liep dan verwacht, werd ons gezinsleven op z’n kop gezet. De combinatie werk, gezin en de vele ziekenhuisbezoeken en therapieën van mijn dochter maakte dat er weinig tijd was om te ontspannen. Ik voelde de druk in mijn leven toenemen en ben actief op zoek gegaan hoe ik opnieuw rustmomenten een plek kon geven. Toen kwamen mindfulness en yoga op mijn pad. Ik ontdekte hoe lichaam en geest onlosmakelijk met mekaar verbonden zijn. Ik werd geïntrigeerd door het zelfhelende vermogen van ons lichaam en ontdekte de kracht van hartcoherentie en TRE®. 
Mindfulness, yoga, hartcoherentie en TRE® maken ondertussen volledig deel uit van wie ik ben, en toch ben ik geen ultieme zenmeester. Zoals velen heb ik van tijd tot tijd best wel moeite om een gezonde balans te vinden tussen mijn job, opleidingen, man, 2 kinderen, familie, vrienden en mijn hobby’s. Door dagelijks de tijd te nemen om te voelen wat ik nodig heb, lukt het me om tijdig de pauzeknop in te duwen en ruimte te maken voor ontspanning. 

Ik wil mijn passie voor hartcoherentie, TRE®, mindfulness en yoga met veel liefde doorgeven aan iedereen die wilt herstellen van de mallenmolen waarin we leven. Ik leef met de overtuiging dat iedereen unieke krachten en hulpbronnen in zich heeft. Ik wil samen met jou op pad gaan en jouw eigen krachten en hulpbronnen ontdekken. Ik wil je een plek bieden waar je spanning en stress kan loslaten en je veerkracht kan versterken. Doorheen de hele begeleiding zit jij zelf aan het stuur en geef jij de weg aan die je wilt volgen. Ik ben enkel de co-piloot. Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten en samen op weg te gaan.

OPLEIDINGEN EN SPECIALISATIES
  • Master Klinische Psychologie – Vrije Universiteit Brussel 
  • Oplossingsgericht coachen – De Content
  • Verbindend Communiceren – Zorg Saam
  • Stress & Burn-out Coach – HRD Academy (i.o.)
  • Hartcoherentie Coach – Louvanie 
  • Yin Yoga Docent – Pure Energy Yoga
  • Mindfulness 8 Weken Training – IAM
  • TRE Provider – TRE Belgium 
ERKENNING EN VERENIGINGEN
  • Lid van Nerva – hartcoherentienetwerk