Huis Mio

Assertiviteitstraining


WAT?


Assertief zijn is… Het uiten van jezelf, met respect voor de ander.

Opkomen voor jezelf, een eigen mening vormen en deze kunnen uiten is een belangrijke vaardigheid om in onze huidige maatschappij te functioneren en je leven in eigen handen te nemen. Dit uiten van jezelf is voor veel mensen echter niet vanzelfsprekend. Het kan veel stress veroorzaken bij mensen die eerder onzeker zijn. En het kan je confronteren met een laag zelfbeeld of met faalangst. 

In een 6-weekse training gaan we aan de slag om assertiever in het leven te staan. We werken in een kleine vaste groep. Samen met deze mensen zal je gedurende 6 weken een proces aangaan waarbij veiligheid en vertrouwen belangrijke pijlers zijn. Er wordt een klein stuk theorie gegeven, maar het accent ligt vooral op het doen en het ervaren.

VOOR WIE?


Wil je…. 

  • ‘Nee’ kunnen zeggen zonder schuldgevoel?
  • Duidelijk je grenzen kunnen aangeven?
  • Werken aan meer zelfvertrouwen?
  • Leren omgaan met faalangst?
  • Assertiever door het leven gaan?

De basis van assertiviteit is gericht naar binnen: inzicht in je eigen gevoelswereld, in je blokkades en in de communicatie met jezelf. Kortom, er wordt gewerkt aan zelfvertrouwen. Wat voortvloeit uit een beter zelfbeeld en zelfkennis is het assertiever kunnen zijn naar anderen. Meer bepaald: je grenzen kunnen aangeven, nee kunnen zeggen zonder schuldgevoel, praten over (moeilijke) gevoelens.

DEELNEMERS VERTELLEN


“Een leerrijke ervaring vanuit de praktijk. Een waardevol concept om te werken in groep met ruimte voor relfectie.”

“De cursus was voor mij een bijzondere en zeer nuttige ervaring. Ik werd rustiger en meer zelfzeker. Mijn zelfvertrouwen is opgekrikt. De kleine groep schept een inspirerende sfeer waarin eigen ervaringen kunnen worden aangebracht. Bedankt!

“De training was een eyeopener en heel leerrijk. Ik leerde mezelf blootgeven in een veilige omgeving, zette eerste stappen in introspectie en zelfkennis, leerde grenzen afbakenen en mezelf omarmen. Een mooi begin van mijn boeiende weg in mijn ontwikkeling.”

PRAKTISCH


Voor inschrijvingen zie agenda.

TEAM MEMBERS