Huis Mio

Nathalie Reniers


Klinisch Psycholoog

Stress & Burn-out Coach

TRE® Provider

Hartcoherentiecoach

ACT – Therapeut

0478 22 61 98

nathalie@huismio.be

“Grass doesn’t grow faster if you pull it”

PRAKTISCH


Aanmelden bij Huis MIO kan bij voorkeur via het aanmeldingsformulier. Nieuwe aanmeldingen worden steeds in ons team besproken. Op basis van de hulpvraag, het aanbod en beschikbaarheid van de hulpverlener(s) wordt een gepast behandeltraject voorgesteld en kan een eerste kennismakingsgesprek worden ingepland. Eén van onze collega’s neemt zo snel als mogelijk contact met je op. 

<< cliëntenstop – aanmelden tijdelijk niet mogelijk >>

Afspraken bij Nathalie in Huis MIO mogelijk op       
– dinsdag tussen 15u en 21u 

Doelgroep: jongeren, volwassenen en ouderen
Aanbod: Individuele begeleiding

Niet-geconventioneerd > Meer informatie over tarieven vind je hier.
Erkend bij mutualiteiten voor gedeeltelijke terugbetaling. Meer informatie vind je hier

OVER MEZELF


Ik ben Nathalie Reniers, 40 jaar en klinisch psycholoog in mijn eigen praktijk te Wemmel en in de groepspraktijk Huis Mio te Londerzeel. Verder ben ik supervisor binnen de Nederlandstalige TRE®-opleiding.

Zelf heb ik steeds mijn eigen weg gevolgd en erop vertrouwd dat ik zou komen waar ik moest zijn, vaak met vele zijwegen en omwegen. Door vertrouwen te hebben in mijn pad, in mijn proces, weet ik dat ik exact ben waar ik dien te zijn.

Ik heb Klinische Psychologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel van 2001 tot 2006. Voor ik mijn eigen praktijk opstartte, heb ik de eerste 15 jaar van mijn loopbaan als leidinggevende gewerkt in de kinderopvangsector waarbij ik o.a. instond voor de coaching van medewerkers en teams.  In deze periode ben ik getrouwd en moeder geworden van 2 kinderen. Toen de ontwikkeling van mijn oudste dochter anders liep dan verwacht, werd ons gezinsleven op z’n kop gezet. 

De combinatie werk, gezin en de vele ziekenhuisbezoeken en therapieën van mijn dochter maakte dat er weinig tijd was om te ontspannen. Ik voelde de druk in mijn leven toenemen en ben actief op zoek gegaan hoe ik opnieuw rustmomenten een plek kon geven. Toen kwamen mindfulness en yoga op mijn pad. Ik ontdekte hoe onlosmakelijk lichaam en geest met mekaar verbonden zijn. Ik werd geïntrigeerd door het zelfhelende vermogen van ons lichaam en ontdekte de kracht van hartcoherentie en TRE® (Trauma & Tension Releasing Exercises). 

Vervolgens kwam ACT (Acceptance & Commitment Therapy) op mijn pad.  Ik stond weer stil bij wat echt belangrijk is in mijn leven en tracht dagelijks waardengericht te leven ondanks de onvermijdelijke hindernissen op mijn weg.

Waardengerichtleven, mindfulness, yoga, hartcoherentie en TRE® maken ondertussen volledig deel uit van wie ik ben, en toch ben ik geen ultieme zenmeester. Zoals velen heb ik van tijd tot tijd best wel moeite om een gezonde balans te vinden tussen mijn job, opleidingen, man, 2 kinderen, familie, vrienden en mijn hobby’s. Door dagelijks de tijd te nemen om te voelen wat ik nodig heb, lukt het me om tijdig de pauzeknop in te duwen en ruimte te maken voor ontspanning. 

Ik wil mijn passie voor waardengericht leven, hartcoherentie, TRE®, mindfulness en yoga met veel liefde doorgeven aan iedereen die wilt herstellen van de mallenmolen waarin we leven.  Ik leef met de overtuiging dat iedereen unieke krachten en hulpbronnen in zich heeft.  Ik wil samen met jou op pad gaan en jouw eigen krachten en hulpbronnen ontdekken. Ik wil je een plek bieden waar je spanning en stress kan loslaten en je veerkracht kan versterken. Doorheen de hele begeleiding zit jij zelf aan het stuur en geef jij de weg aan die je wilt volgen.  Ik ben enkel de co-piloot.  Ik kijk ernaar uit om jou te ontmoeten en samen op weg te gaan.

OPLEIDINGEN EN SPECIALISATIES


 • Master Klinische Psychologie – Vrije Universiteit Brussel 
 • Acceptance and Commitment Therapie (ACT Academie)
 • Acceptance and Commitment Therapie – Verdiepingstraining in het geven van individuele- en groepstherapie (ACT Academie)
 • Verbindend Communiceren (Lindi Fourie – Zorg Saam)
 • Stress en burn-out coach (HRD Academy)
 • Hartcoherentie coach – Louvanie (Nerva Coach)
 • TRE® Provider (TRE Belgium)
 • Yin Yoga docent – Basismodule (Pure Energy Yoga)
 • Yin Yoga docent – Verdiepingsmodule Meridianen (Pure Energy Yoga)
 • Yin Yoga docent – verdiepingsmodule Mio Fascial Release (Pure Energy Yoga)

ERKENNING EN VERENIGINGEN


 • Lid van Psychologencommissie (erkenningsnummer 832130419)
 • Lid van TRE® Belgium
 • Lid van Nerva – hartcoherentienetwerk