Elien Van Steenbergen

elien
  • Klinisch Psycholoog
  • Schematherapeut (i.o.)

0492 10 14 99

"If we can change what we 're thinking and/or change what we 're doing, we can change what we 're feeling." - Dr. Michelle Pierce

Praktisch

Aanmelden bij Huis MIO kan ofwel rechtstreeks via de desbetreffende hulpverlener ofwel via het algemene nummer 0473 / 71 22 11 of het aanmeldingsformulier. Nieuwe aanmeldingen worden steeds in ons team besproken. Op basis van de hulpvraag en het aanbod en beschikbaarheid van de hulpverlener(s) wordt een gepast behandeltraject voorgesteld en kan een eerste kennismakingsgesprek worden ingepland. Eén van onze collega's neemt zo snel als mogelijk contact met je op. 


Afspraken bij Elien in Huis MIO mogelijk op       
- dinsdag tussen 8u30 en 21u

Prijs individuele sessie: 55€ voor 60 minuten
Erkend bij mutualiteiten voor gedeeltelijke terugbetaling. Meer informatie vind je hier
Doelgroep: jongeren, volwassenen en ouderen

Over mezelf

Mijn keuze om psychologie te gaan studeren werd aangewakkerd door een gezonde nieuwsgierigheid naar het ‘waarom’. Waarom gedragen mensen zich op een bepaalde manier? Waarom hebben wij allemaal een ander karakter? Waarom geven verschillende personen verschillende betekenissen aan een bepaalde situatie? In mijn werk als psycholoog word ik steeds dieper geïntrigeerd door deze vragen, wat voor mij bevestigd dat psychologie de juiste keuze was. 

Ik studeerde af als master in de klinische psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven en voltooide mijn masterstage binnen het zorgprogramma Stemming in het Universitair Psychiatrisch Centrum Duffel. Naast mijn zelfstandige activiteit bij Huis MIO ben ik momenteel ook deeltijds actief binnen het Psychiatrisch Verzorgingstehuis te Duffel/Heist-op-den-Berg. Vanuit de diepe behoefte om mij verder te ontwikkelen, startte ik de opleiding Schematherapie.

Krachtgericht werken en op authentieke wijze aanwezig zijn bij jouw verhaal zijn voor mij heel belangrijke pijlers. Vanuit mijn authentieke betrokkenheid probeer ik samen met jou een weg te vinden doorheen de uitdagingen die het leven met zich meebrengt. 

Schematherapie, een woordje uitleg 

Schematherapie is een integratieve therapie die elementen uit de cognitieve gedragstherapie, psychodynamische psychotherapie, gestalttherapie en hechtingsmodellen met elkaar combineert om hardnekkige psychische stoornissen succesvol te behandelen. 

Opleidingen en specialisaties

  • Master Klinische en Gezondheidspsychologie - KU Leuven
  • Schematherapie (i.o.) - Schematherapie Vlaanderen vzw 

Erkenning en verenigingen 

  • Lid van Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)