Lenny Trogh

lenny
  • Klinisch Psycholoog
  • Gestalttherapeut (i.o.)

0485 91 81 94

" I have been a seeker and I still am, but I stopped asking the books and the stars. I started listening to the teaching of my soul ” - Rumi Jalaluddin 

Praktisch

Aanmelden bij Huis MIO kan ofwel rechtstreeks via de desbetreffende hulpverlener ofwel via het algemene nummer 0473 / 71 22 11 of e-mail: info@huismio.be. Nieuwe aanmeldingen worden steeds in ons team besproken. Op basis van de hulpvraag en het aanbod en beschikbaarheid van de hulpverlener(s) wordt een gepast behandeltraject voorgesteld en kan een eerste kennismakingsgesprek worden ingepland. Eén van onze collega's neemt zo snel als mogelijk contact met je op. 


Afspraken bij Lenny in Huis MIO mogelijk op:       
- vrijdag tussen 15u en 21u

Prijs individuele sessie: 50€ - 60 minuten 
Doelgroep: jongeren en volwassenen 
Individuele therapie

Over mezelf

Ik ben gepassioneerd en tegelijk geïntrigeerd door de kracht en kennis die ieder van ons in zich draagt om zelf tot herstel te komen.  Zo sta ik ook in het leven, als zachte aanmoediger van ieders kleine of grotere stappen. Hierin vind ik het belangrijk om aanwezig te zijn en mee samen te zoeken, zonder over te nemen of zelf met oplossingen te komen. Ieder van ons heeft zijn/ haar unieke wegwijzer in zichzelf en samen kunnen we onderzoeken welke paden nog onvoldoende verkend zijn en welke kant je wenst op te gaan. Ik probeer als therapeute daarom nabij te zijn op een authentieke manier om samen te kunnen zoeken naar vernieuwing en verbinding. 
Deze manier van werken of ‘zijn’ is wie ik ben, uitadem en leef en waar ik me uiteraard ook professioneel in bekwaam en theoretisch laat ondersteunen. Zo ben ik klinisch psychologe en volg ik de opleiding tot gestalttherapeut. Ik heb professionele ervaring met jongeren, kinderen en volwassenen.              

Gestaltpsychotherapie, een woordje uitleg

Gestalttherapie is een vorm van procesgerichte gesprekstherapie. Je gaat niet alleen in gesprek over wat je denkt en vindt, maar vooral over wat je voelt en ervaart. Wat voel je in je lijf, met al je zintuigen? Wat gebeurt er hier en nú? Het gaat hier om gewaarzijn of ‘awareness’. Deze term ken je misschien van mindfulness. Door je gewaarzijn te vergroten vind je vaak nieuwe, meer heilzame, antwoorden.
Contact maken
Je leert opnieuw contact te maken met je eigen binnenwereld. Zo leer je jezelf beter kennen en voel je wat voor jou belangrijk is. Daardoor kun je zelf verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken die bij jou passen. Contact is een belangrijk begrip in de gestaltbenadering. Hoe maak je wel of geen contact met je partner, familie, vrienden, collega’s? Hoe kun je het contact herstellen als dit verstoord is? Met je therapeut ga je op onderzoek uit.
Je andere kant.
Vaak waarderen we maar één kant van onszelf, waardoor we uit balans raken. We sluiten een deel van onszelf uit en dat geeft een innerlijke strijd. In therapie onderzoek je hoe tegenstellingen met elkaar verbonden zijn. Dag en nacht, warm en koud: het zijn twee kanten van dezelfde medaille. Als het één er niet is, zouden we het andere niet waarderen.
Gestalttherapie is vaak een verrassend proces: soms pijnlijk en confronterend, maar ook humoristisch en bevrijdend.

Meer info vind je hier.

Opleidingen en specialisaties

  • Master in de klinische Psychologie - VUB 
  • Postgraduaat in de Gestaltpsychotherapie - Instituut voor Communicatie (IVC) Kortrijk i.s.m. VIVES Hogeschool Kortrijk

Erkenning en verenigingen 

  • Lid van Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
  • Lid van de Nederlands-Vlaamse Associatie van Gestalttherapie en Gestalttheorie (NVAGT)