Stéphanie Verlooven

ste
 • Psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving

0494 70 77 38

"Je bent je eigen meest waardevolle hulpbron. Investeren in jezelf is misschien wel de beste investering die je kunt doen.” (Joseph O’Connor) 

Praktisch

Aanmelden bij Huis MIO kan ofwel rechtstreeks via de desbetreffende hulpverlener ofwel via het algemene nummer 0473 / 71 22 11 of e-mail: info@huismio.be. Nieuwe aanmeldingen worden steeds in ons team besproken. Op basis van de hulpvraag en het aanbod en beschikbaarheid van de hulpverlener(s) wordt een gepast behandeltraject voorgesteld en kan een eerste kennismakingsgesprek worden ingepland. Eén van onze collega's neemt zo snel als mogelijk contact met je op. 

<< Wegens zwangerschapsverlof en moederschapsrust is Stéphanie afwezig van mei tot december 2022. 
Vanaf december 2022 is het opnieuw mogelijk om afspraken te maken.  >>


Afspraken bij Stéphanie in Huis MIO mogelijk op 
- woensdag tussen 15u en 21u

Prijs individuele sessie: 50€ - 60 minuten
Prijs koppel- en gezinstherapie: 60€ -70 minuten

Doelgroep: jongeren, volwassenen en ouderen
Individuele therapie, relatie- en gezinstherapie

Over mezelf

Op jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in datgene wat mensen drijft. De keuze voor de opleiding Toegepaste Psychologie was dan ook een logische start van mijn verhaal. Mijn professionele ervaring als hulpverlener in de sociale sector heeft mij reeds heel wat kennis bijgebracht in het begeleiden van psychische klachten. Het werken met en voor mensen werd zo een passie.
Om meer diepgaand te kunnen werken en mensen in hun wezen helpen groeien, startte ik de psychotherapieopleiding Interactionele Vormgeving aan de Educatieve Academie. Het volgen van deze opleiding stelt me in staat om verscheidene waardevolle zienswijzen en technieken toe te passen in mijn werk als therapeut.
Ik vind het belangrijk om je te ontmoeten en stil te staan bij je hulpvraag. Ik geloof in ieder zijn capaciteiten en ga ook samen met jou je kwaliteiten benutten om je inzicht te verruimen. We werken daarbij altijd op een manier die voor jou comfortabel aanvoelt. In huis MIO wil ik dan ook graag samen met jou ruimte maken om te luisteren naar je verhaal. Laten we samen op zoek gaan naar je mogelijkheden, kansen en uitdagingen.                       

  Opleidingen en specialisaties

  • Professionele Bachelor Toegepaste Psychologie optie klinische psychologie - Thomas More Hogeschool
  • Postgraduaat psychodiagnostiek - Thomas More Hogeschool
  • Basisopleiding Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen - Rino groep
  • Motivationele gespreksvoering - VAD
  • Suïcidepreventie - VLESP
  • Postgraduaat Psychotherapie in de Interactionele Vormgeving: Integratieve Psychotherapie en Counseling met cliëntgerichte-experiëntiële basis - Educatieve Academie i.s.m. Vives Hogeschool (i.o)

  Erkenning en verenigingen 

  • Lid van Vlaamse Vereniging voor therapeuten in de Interactionele Vormgeving (VVTIV)
  • Lid van Beroepsvereniging voor Psychologisch Consulenten (BPC)