Huis Mio

Pascaline Croughs


Klinisch Psycholoog

Psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving

EMDR- & Lichaamstherapeut

Mindfulness & Zelfcompassie

TRE® Provider

Coördinator Huis MIO

0473 71 22 11

pascaline@huismio.be

“You are not a drop in the ocean, you are the entire ocean in a drop.” – Rumi

PRAKTISCH


Aanmelden bij Huis MIO kan bij voorkeur via het aanmeldingsformulier of via 0473 7 1 22 11.
Nieuwe aanmeldingen worden steeds in ons team besproken. Op basis van de hulpvraag en het aanbod en beschikbaarheid van de hulpverlener(s) wordt een gepast behandeltraject voorgesteld en kan een eerste kennismakingsgesprek worden ingepland.


<< Afwezig voor onbepaalde tijd >>

Momenteel ben ik in moederschapsperiode van onbepaalde tijd, dit om tegemoet te komen aan de diepere noden van mijn (uiterst) jonge kinderen en van mijzelf.

Ik hoop jullie op een later moment weer te ontmoeten!
Liefs, P.

Afspraken bij Pascaline in Huis MIO mogelijk op /

Doelgroep: jongeren, volwassenen en ouderen
Individuele begeleiding

RIZIV-nummer: 70363305
Deels geconventioneerd > Meer informatie over tarieven vind je hier.
Erkend bij mutualiteiten voor gedeeltelijke terugbetaling. Meer informatie vind je hier.

OVER MEZELF


Geboren in Londerzeel en opgegroeid als jongste van vier koos ik aan de poort van de jongvolwassenheid resoluut voor de zorgsector. Eerst de medische wereld in, mijn ouders achterna. Maar al snel werd duidelijk dat mijn pad toch elders lag… Zo startte ik in Leuven mijn traject als klinisch psycholoog. Doorheen die prille jaren ervaarde ik dat mijn keuze de juiste was. Dit is mijn taal, dit is wie ik ben. Verrijkt en vol goesting trok ik de deur in Leuven achter me dicht.
Een psychotherapeutische scholing was mijn volgende stap: het werkveld in, uitgerust met een kist vol tools, dat wou ik.
Zo duwde ik in 2012 voorzichtig (en een tikkeltje nerveus) de deur van de Educatieve Academie te Antwerpen open. Een heel nieuwe wereld ging voor me open. Met volle overgave ben ik deze reis aangegaan. Ik was er omringd door warme mensen en inspirerende docenten. Ik wandelde langs gladde wegen, ging door diepe dalen, aanschouwde mooie vlaktes en roetsjte door wildwaterbanen. Om dan uiteindelijk, na een pittig avontuur, zacht te landen in mijn passie voor het vak, en vooral mijn passie voor liefde en het leven!
Mijn eigen worstelingen en die van cliënten sporen me aan me verder te blijven verdiepen en opleidingen te volgen. Zo heb ik me reeds laten verruimen door creatief (beeldende) methoden, lichaamsgerichte therapieën, mindfulness & zelfcompassie, hartcoherentie, Reiki, EMDR,… .

Met het Huis voor Mens In Ontwikkeling wil ik al deze ervaringen delen. Met liefde en dank, dat wij allen dit pad mogen gaan.

Namasté.

THERAPEUT IN DE INTERACTIONELE VORMGEVING (I.V.), EEN WOORDJE UITLEG


De werkbasis van een I.V.-therapeut is een integratief model dat ontstaat uit de interactie van verschillende therapeutische stromingen. Deze verscheidenheid vormt een rijkdom en kwaliteit voor de praktijk.
De gehele mens beschouwen en accepteren. Als mens bestaan we uit verschillende lagen die heel nauw met elkaar zijn verbonden. Ons gedrag, ons denken, al onze emoties, ons hele lichaam en ook onze sociale en spirituele kanten vormen samen één geheel. Als I.V.-therapeut schenk ik aandacht aan jou als ‘gehele mens’, in al deze aspecten en in jouw uniek zijn.
Er is altijd interactie. Alles staat met elkaar in verbinding en heeft invloed. Zo is er wederzijdse beïnvloeding tussen delen in jezelf, tussen jezelf en je omgeving, tussen delen van je omgeving, maar ook tussen bewuste en onbewuste elementen, in de tijd (verleden, heden en toekomst) en met niet-waarneembare aspecten. Ook tussen jou en mij is er interactie. Authenticiteit, warmte, respect en veiligheid zijn essentiële pijlers in onze therapeutische relatie.
Therapie vraagt om vormgeving. Jouw proces vormgeven, daar draait het om. Daarvoor maken we binnen I.V. gebruik van verschillende technieken en interventies. Afhankelijk van jouw voorkeur, de aard van het probleem en de fase van het proces gaan we op zoek naar wat meest bruikbaar is voor jou in het huidige moment. Als therapeut ben ik begeleider van jouw proces waarin je kan helen en leren (samen)leven in vrijheid en verantwoordelijkheid. Vanuit onze samenwerkingsrelatie geef jij het proces actief mee vorm en word je ook gestimuleerd om jouw groei in je eigen leefomgeving neer te zetten.

H. Vleugels & B. Van den Bosch (2008). Veranderende denkbeelden in de psychotherapie: Interactionele vormgeving in actie. Uitgeverij De Boeck.

OPLEIDINGEN EN SPECIALISATIES


 • Master Klinische en Gezondheidspsychologie – KU Leuven
 • Postgraduaat Psychotherapie in de Interactionele Vormgeving: Integratieve Psychotherapie en Counseling met cliëntgerichte-experiëntiële basis – Educatieve Academie i.s.m. VIVES Hogeschool
 • Koppeltherapie – Jaaropleiding Educatieve Academie 
 • Beeldende Therapie – Jaaropleiding Vspw Balans 
 • Mindfulnesstrainer Fase 4 – IAM (i.o.)
 • Compassietraining
  • Heartfulness – IAM
  • MSC Intensive – K.Neff & C.Germer
  • Jaaropleiding – Bureau Nevejan Amsterdam
 • TRE® Provider (TRE Belgium)
 • HSP Professional –  Huis voor Veerkracht i.s.m. VUB (HSP Vlaanderen)
 • Hartcoherentiecoach – Louvanie (Nerva Coach)
 • Brainspotting I – Educatieve Academie 
 • Reiki I – Praktijk voor Energetische Therapie 
 • EMDR Deel I & II ; Gear Box – Integrativa (i.o.)

ERKENNING EN VERENIGINGEN


 • Lid van Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP)
 • Lid van Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
 • Lid van Vlaamse Vereniging voor therapeuten in de Interactionele Vormgeving (VVTIV)
 • Lid van HSP Vlaanderen
 • Lid van TRE Belgium
 • Lid van Nerva – hartcoherentienetwerk
 • Lid van EMDR Belgium